Wyroby sproszkowane:
  • mleko odtłuszczone w proszku;
  • mleko pełne w proszku;
  • śmietanka w proszku;
  • mleko w proszku o zwiększonej zawartości białka;
  • inne mieszanki mleka w proszku z dodatkami według indywidualnych wymagań klientów.

    Parametry jakościowe produkowanych artykułów sproszkowanych spełniają wymogi jakościowe norm ISO 9001:2001 i HACCP.

    Mleko w proszku pełne i odtłuszczone, przeznaczone do dalszego przetwórstwa, pakowane jest na uniwersalnej linii pakująco-paletyzującej w worki papierowe z wkładką polietylenową (25 kg) lub worki typu big-bag (1000 kg) w zależności od wymogów kontrahentów.

    Szczególny nadzór przy produkcji artykułów sproszkowanych skierowany jest na:
  • kontrolę i monitoring całego procesu pozyskiwania surowca (począwszy od kontroli obór), jego przerób, pakowanie zbiorcze, magazynowanie i sprzedaż produktu finalnego,
  • prowadzenie całego procesu technologicznego oraz pakowania jednostkowego w systemie zamkniętym,
  • wizualizację i archiwizację parametrów procesów technologicznych,
  • pracę laboratoriów oceny surowca i wyrobu gotowego.