Masło i mieszanki masła z tłuszczami roślinnymi (produkty wysokotłuszczowe):
  • masło Ekstra Staropolskie,
  • miks Ekstra Staropolskie,
  • miks Ekstra Stołowe,
  • masło w innych opakowaniach według życzenia klientów,
  • masło w blokach.

    Przy produkcji masła, podobnie jak i w przypadku produkcji mleka w proszku, obowiązuje Zintegrowany System Zarządzania Jakością oparty na normach PN-EN ISO 9001:2001 + HACCP (ISO /TC 34 N 1046), gwarantujący światową jakość i bezpieczeństwo produkowanych wyrobów.
    Wyroby pakowane są w kostki o wadze 200 g lub 250 g, a także w bloki o wadze 25 kg. Masło oraz jego pochodne mogą być pakowane w formy w kształcie „kuferka” o wadze 150 g.

    Firmowe „Masło Staropolskie” obecne jest w znaczących sieciach dystrybucyjno-handlowych na terenie całej Polski, a także na rynku Unii Europejskiej.

    Walory smakowe znalazły uznanie wśród Naszych Konsumentów − firma otrzymała prawo do sygnowania wyrobów znakami najwyższej jakości „Q” − przyznanym przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji, „Konsumenckim Znakiem Jakości” oraz znakiem „Polska Dobra Żywność” − przyznanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Firma została także przyjęta w poczet światowej organizacji jakości „IQNet”.

    Produkcja masła odbywa się na linii ciągłej, a pakowanie na nowoczesnych urządzeniach firmy Ben Hill.

    Zakład w Piotrkowie Kujawskim gwarantuje najwyższą jakość i bezpieczeństwo zdrowotne przy produkcji masła m.in. dzięki:
    a) kontroli i monitorowaniu całego procesu pozyskiwania surowca, produkcji, pakowania, magazynowania i sprzedaży wyrobów, przy wykorzystaniu Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością wg ISO 9001:2001 + HACCP;
    b) pracy laboratoriów oceny surowca i wyrobu gotowego, wyposażonych w bardzo precyzyjne urządzenia firm laboratoryjnych takich jak: Bactoscan, Milkoscan, czy Fossomatic.