1. Odżywki
  2. Mleko w proszku pełne
  3. Mleko w proszku odtłuszczone
  4. Serwatka w proszku
  5. Śmietanka w proszku
  6. Mleko zagęszczone
Technologia produkcji artykułów sproszkowanych realizowana jest według zasad systemu HACCP. Zapewnia to wyrobom objęcie gwarancją bezpieczeństwa. Ich jakość spełnia wymogi jakościowe norm ISO 9001:2000, dlatego też są cenionymi i poszukiwanymi towarami wśród Kontrahentów.

Proszkownia Zakładu Mleczarskiego w Kobylnicy ma możliwość suszenia mleka zgodnie ze specyficznymi wymaganiami każdego Klienta, czego świadectwem jest wieloletnie doświadczenie w produkcji odżywek dla najbardziej wymagających klientów, jakim są dzieci i niemowlęta.

Produkty suche pakowane są w worki papierowe trójwarstwowe z wkładką PE 0,08 mm 25 kg oraz w worki typu big-bag 600-1000 kg. Zakład w Kobylnicy posiada także linię do pakowania odżywek w saszetki w atmosferze azotu obojętnego.