1. Serek homogenizowany
Produkowany na bazie naturalnych surowców o wysokiej jakości. Kubek serka homogenizowanego zastępuje trzy szklanki mleka niezbędnego dla rozwoju organizmu, łączy w sobie pełnowartościowe białko i łatwo przyswajalny wapń. Delikatna konsystencja skrzepu kwasowo-podpuszczkowego i wyśmienity smak powoduje, że są one chętnie spożywane przez dzieci.
Rodzaj opakowania: kubek waga 150 g
Smaki: naturalny, truskawka, wanilia, brzoskwinia, czekolada, jagoda
Zawartość tłuszczu: serki owocowe niemniej niż 3,5%, serki zwykłe niemniej niż 2,5%
Opakowanie zbiorcze: 15 sztuk
Termin przydatności do spożycia: 25 dni

Ser do wypieków sernika na bazie serka homogenizowanego
Rodzaj opakowania: wiaderko 1000 g
Zawartość tłuszczu: niemniej niż 6%
Opakowanie zbiorcze: 6 sztuk
Termin przydatności do spożycia: 15 dni

2. Mleko spożywcze
Surowiec tylko wysokiej jakości jest przyjmowany do przerobu. Ocenę surowca przeprowadza Regionalne Laboratorium Oceny Mleka. Tłuszcz mleczny jest jedynym naturalnym źródłem witamin A, D, E, K. Mleko zawiera znaczną ilość wapnia i fosforu niezbędnego przy budowie tkanki kostnej i uzębienia oraz wszystkie witaminy rozpuszczalne w wodzie B, B1, B2, B6, PP i C.
Rodzaj opakowania: woreczki foliowe
Zawartość tłuszczu:
1,5% spożywcze pojemność 0,9 l
2% spożywcze pojemność 0,9 l i 15 l
2,5% pojemność 0,9 l i 15 l
Opakowanie zbiorcze: 15 sztuk
Termin przydatności: 5 dni

3. Śmietana spożywcza homogenizowana
Gładki jednolity skrzep powstały w wyniku działania bakterii kwaszących. Ma przyjemny, świeży zapach, smak lekko kwaśny, możliwe jest występowanie lekkiego wzdęcia wieczka, co jest wynikiem naturalnego działania bakterii kwaszących i prowadzenia procesu ukwaszania metodą termostatową (ukwaszanie w kubkach). Koncentracja tłuszczu mlecznego powoduje, że w śmietanie znajduje się więcej witamin A, E, D, K, co wpływa na podwyższenie wartości odżywczych. Produkowana jest bez konserwantów i substancji obcych. Przedłużenie okresu przydatności do spożycia uzyskano pakując śmietanę w podwyższonej temperaturze, powstały produkt to Śmietana termizowana.

Zawartość tłuszczu: 18%
Opakowanie: kubki 250 g i 450 g
Opakowanie zbiorcze: 24 sztuki
Termin przydatności do spożycia:
- zwykła 15 dni
- termizowana 31 dni

Zawartość tłuszczu: 12%
Opakowanie: kubki 180 g i 450 g
Opakowanie zbiorcze: 24 sztuki
Termin przydatności do spożycia: 15 dni

4. Śmietanka 30%
Koncentracja tłuszczu mlecznego powoduje, że w śmietance znajduje się więcej witamin A, D, E i K, co wpływa na podwyższenie wartości odżywczych. Produkowana jest bez konserwantów i substancji obcych.
Opakowanie: kubek 250 ml
Zawartość tłuszczu: 30%
Termin przydatności do spożycia: 5 dni

5. Twaróg
Skoncentrowanym produktem mlecznym otrzymany z mleka nisko odtłuszczonego lub odtłuszczonego poprzez koagulację kazeiny kwasem mlekowym, a następnie oddzielenie serwatki. Wykorzystanie białka mleka w postaci serów stanowi racjonalna formę jego spożycia ze względu na wysoki stopień uszlachetnienia.
Różne formy pakowania i obróbki technicznej skrzepu twarogowego przyczyniły się do powstania szerokiej gamy wyrobów twarożkarskich.

a) twarogi tłuste: zawartość tłuszczu 8% (krajanka i 3 x mielony), 8,5%(klinek)
b) twarogi półtłuste: zawartość tłuszczu 3,5%
c) twarogi chude: zawartość tłuszczu 0%
Opakowanie: pergamin − kostki 1 kg
Termin przydatności: 10 dni tłusty i półtłusty; 7 dni chudy
Opakowanie: woreczki foliowe − 0,4 kg
Termin przydatności: 11 dni

Twaróg tłusty klinki: forma klinka 0,3 kg
Termin przydatności: 11 dni
Twaróg 3 x mielony: batony 0,5 kg
Termin przydatności: 9 dni

6. Kefir luksusowy
Napój mleczny fermentowany − w składzie szczepionki kefirowej występują paciorkowce mlekowe, pałeczki mlekowe, drożdże i bakterie aromatyzujące. Tak wysoce zróżnicowany układ mikroflory powoduje nie tylko specyficzny charakter napoju, lecz decyduje również o jego wysokich wartościach odżywczych, biologicznych, dietetycznych i zdrowotnych.
Zawartość tłuszczu: 3,1%
Opakowanie: kubki 250 ml, 330 ml i 450 ml
Termin przydatności do spożycia: 10 dni
Opakowanie zbiorcze: 24 sztuki

7. Maślanka
Produkt powstały w trakcie produkcji masła, w wyniku oddzielenia tłuszczu ze śmietanki wysokoprocentowej, ukwaszonej za pomocą bakterii fermentacji mlekowej. Maślanka jest produktem dietetycznym, łatwo przyswajalnym i bardzo odżywczym, ponieważ zawiera wszystkie białka mleka: kazeinę, albuminę, globulinę i lecytynę a także cukier mlekowy − laktozę. Zawartość tłuszczu nie jest znormalizowana i waha się od 0,4 do 1%.
Opakowanie: kubki 450 ml
Opakowanie zbiorcze: 24 sztuki; luzem 30 l
Termin przydatności do spożycia: 10 dni

8. Jogurt owocowy
Produkowany z wyselekcjonowanego surowca o najwyższej jakości i tylko z naturalnymi dodatkami, bez konserwantów. Posiada wyższą od mleka wartość odżywczą z uwagi na rozkład białek na białka proste i aminokwasy. Na lekkostrawność jogurtu naturalnego wpływają różnice w sposobie koagulacji białka. Wartość dietetyczna jogurtu związana jest z zawartością (0,6-1,5%) kwasu mlekowego, który obniża współczynnik kwasowości pH treści jelit do pożądanego poziomu.
Oferowane smaki: truskawkowy, brzoskwiniowy, jagodowy, czereśniowy, ananasowy. Opakowania: 150g i 500g
Opakowanie zbiorcze: 20 sztuk po 150g; 24 sztuk po 500g
Termin przydatności do spożycia: 21 dni

9. Jogurt naturalny − biologicznie aktywny
Zawiera bakterie kwaszące typowe dla przewodu pokarmowego dzieci karmionych mlekiem matki, oraz bifidobakterie, które tworzą w przewodzie pokarmowym barierę ochronną przed szkodliwymi bakteriami. Cechy organoleptyczne: skrzep jednolity, zwarty oraz nieznaczne gazowanie. Barwa biała do lekko kremowej. Szczególnie zalecany w celu wzmocnienia organizmu i jego odporności, oraz w dietach odchudzających. Wpływa na zmniejszenie poziomu cholesterolu i zmniejsza ryzyko zachorowań na raka przewodu pokarmowego. Stanowi doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek na zimno, zastępując śmietanę. W połączeniu ze śmietaną podnosi walory zdrowotne i smakowe potraw. Nadaje się również do bezpośredniego spożycia z dodatkiem owoców, dżemów, musli itp.
Zawartość tłuszczu: 0%
Opakowanie: kubki 250 ml
Termin przydatności do spożycia: 10 dni

10. Twarożek ziarnisty
Typ skrzepu kwasowo-podpuszczkowy powoduje, że jest on lepiej przyswajalny od innych twarogów. Produkt uzyskuje się zalewając ziarno twarogu chudego śmietaną o zawartości 24% tłuszczu.
Zawartość tłuszczu: 8%
Opakowanie: kubki 150 g
Opakowanie zbiorcze: 40 sztuk
Termin przydatności do spożycia: 7 dni

11. Sernik z galaretką
Surowcem do produkcji sernika jest świeży twaróg tłusty, trzy razy mielony, z dodatkiem cukru waniliowego. Warstwa wierzchnia to galaretka owocowa. Z uwagi na brak w nim środków konserwujących jest produktem spożywczym o własnościach zdrowotnych i dietetycznych.
Opakowanie: kubki 200g
Termin przydatności do spożycia: 5 dni