Oferta Handlowa Zakładu zawiera wyroby zróżnicowane walorami smakowymi, rodzajem opakowań, formą gramatury produktów.

Podstawowe grupy asortymentowe naszych wyrobów to:
  • I grupa: serki topione kostka 50 i 100 g w opakowaniu folii aluminiowej − w asortymencie smakowym: tylżycki, cheddar, edamski, mazurski, żuławski, z szynką, gouda, ze szczypiorkiem, z łososiem, z pieczarkami, rokpol, z papryką, flisak, czardasz, pomorski smyk, z salami, złoty ementalski, staropolski,
  • II grupa: serki topione kubek 30, 50 i 100 g − w asortymencie smakowym: gouda, z szynką, z pieczarkami, tylżycki oraz serek topiony tęczowy − kremowy, z papryką, ze szczypiorkiem, z szynką,
  • III grupa: serki topione baton 90 i 100 g w osłonce foliowej − w asortymencie smakowym: staropolski, ementalski, z papryka, z pieczarką, z szynką, z koperkiem,
  • IV grupa: serki twarogowe (topione) − kubek 100 g naturalny i ze szczypiorkiem,
  • V grupa: serek do smarowania „Classico” − kubek 100 g kremowy.

    L.p. Opakowanie jednostkowe g Asortyment Opakowanie zbiorcze kg Termin przyd. do spożycia
    1 100 g kostka camembert, cheddar, edamski, gouda, jeziorański, mazurski, smyk, tylżycki, nowy, żuławski, rokpol, pomorski, flisak, czardasz, z papryką, z salami, ze szczypiorkiem, z pieczarką, z szynką, z łososiem, złoty ementaler, staropolski 10 4 miesiące
    2 50 g kostka tylżycki, gouda, cheddar, edamski, mazurski, żuławski, z szynką, z łososiem, ze szczypiorkiem, z pieczarką 6 4 miesiące
    3 30 g i 50 g kubki Gouda, cheddar, tylżycki, z szynką, z pieczarką 30 g − 4,32
    50 g − 2,40
    4 miesiące
    4 100 g kubek serek topiony tęczowy:
  • kremowy,
  • z pieczarką,
  • z szynką,
  • papryką,
  • ze szczypiorkiem
  • 4,8 4 miesiące
    5 100 g kremy-baton staropolski, ementalski, z szynką, z papryką, z pieczarką, z koperkiem 6 4 miesiące
    6 250 g baton wędzony toruński, wędzony toruński z szynką 7 4 miesiące
    7 150 g kubek serek twarogowy topiony „Staropolski”:
  • naturalny,
  • szczypiorkowy,
  • paprykowy,
  • koperkowy,
  • ziołowy
  • 2,1 2 miesiące


    Lp. Asortyment Zawartość tłuszczu Opakowanie pośrednie Opakowanie zbiorcze
    Sery topione pakowane w folię aluminiową termozgrzewalną w formie kostki o masie jednostkowej 100 g
    1 Cheddar kremowy 60% tłuszczu w suchej masie 10 szt. opakowań jednostkowych o łącznej wadze 1 kg 10 kg
    2 Edamski kremowy
    3 Gouda kremowy
    4 Mazurski kremowy
    5 Nowy kremowy
    6 Smyk kremowy
    7 Tylżycki kremowy
    8 Złoty Ementaler kremowy
    9 Żuławski kremowy
    10 Pomorski Kremowy
    11 Rokpol kremowy
    12 Flisak kremowy
    13 Czardasz kremowy
    14 Z koperkiem kremowy
    15 Z łososiem kremowy
    16 Z pieczarką kremowy
    17 Z salami kremowy
    18 Z szynką kremowy
    19 Ze szczypiorkiem kremowy
    20 Staropolski kremowy
    21 Camembert tłusty 40% tłuszczu w suchej masie 10 szt. opakowań jednostkowych o łącznej wadze 1 kg 10 kg
    22 Cheddar tłusty
    23 Edamski tłusty
    24 Gouda tłusty
    25 Jeziorański tłusty
    26 Mazurski tłusty
    27 Tylżycki tłusty
    28 Żuławski tłusty
    29 Z papryką tłusty
    Sery topione pakowane w folię aluminiową termozgrzewalną w formie kostki o masie jednostkowej 50 g
    30 Tylżycki kremowy 60% tłuszczu w suchej masie 20 szt. opakowań jednostkowych o łącznej wadze 1 kg 6 kg
    31 Gouda kremowa
    32 Cheddar kremowy
    33 Mazurski kremowy
    34 Żuławski kremowy
    35 Edamski kremowy
    36 Z szynką kremowy
    37 Z łososiem kremowy
    38 Z pieczarką kremowy
    39 Ze szczypiorem kremowy
    Sery topione „Tęczowe” pakowane w kubki z folii PP zamknięte platynką i zabezpieczone wieczkiem o masie jednostkowej 100 g
    40 Kremowy 60% tłuszczu w suchej masie   2,4 kg
    41 Z papryką
    42 Ze szczypiorkiem
    43 Z szynką
    Sery topione pakowane w kubki z folii PS zgrzewane folią aluminiową o masie jednostkowej 50 g lub 30 g
    44 Cheddar kremowy 60% tłuszczu w suchej masie   − 2,4 kg dla kubka 50 g
    - 2,16 i/lub 4,32 kg dla kubka 30 g
    45 Gouda kremowy
    46 Tylżycki kremowy
    47 Z pieczarką kremowy
    48 Z szynką kremowy
    Sery topione pakowane w osłonkę barierową w formie batonu zamkniętego klipsem o masie jednostkowej 100 g
    49 Krem ementalski 60% tłuszczu w suchej masie   6 kg
    50 Krem Staropolski
    51 Krem z koperkiem
    52 Krem z papryką
    53 Krem z pieczarką
    54 Krem z szynką
    Sery topione blok pakowane w osłonkę barierową w formie batonu zamkniętego klipsem o masie jednostkowej około 700 g
    55 (a) Ser do pizzy 40% tłuszczu w s.m.   ok. 14 kg
    Serek kremowy Classico pakowany w kubek z folii PP zamknięty platynką i zabezpieczony wieczkiem o masie 100 g
    56 (b) Classico − serek kremowy 60% tłuszczu w s.m.   2,4 kg
    Serek twarogowy topiony „Staropolski” pakowany w kubki PP zamknięte platynką i zabezpieczone wieczkiem o masie jednostkowej 100 g
    57 (c) naturalny tłuszcz minimum 32% - 2,0 kg
    58 (d) Ze szczypiorkiem